Någonting exploderade i anslutning till ett flerfamiljshus i Högdalen, Stockholm, natten mot torsdag. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Explosion vid flerfamiljshus i Högdalen

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat i anslutning till ett flerfamiljshus i Högdalen i södra Stockholm. Det finns inga uppgifter om personskador och polisen är på plats.

– Vi har en pågående insats, säger Marie-Louise Matsson, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet inkom till polisen vid 23.49 på onsdagskvällen. Hur omfattande skador explosionen har orsakat kan polisen inte gå in på.

– Det är någonting som har smällt där, det kan vi se på platsen, säger Marie-Louise Mattsson.

Explosionen ska ha inträffat i anslutning till ett flerfamiljshus, men det finns inga uppgifter om att någon person har kommit till skada.

Ingen person skadad

På torsdagsmorgonen berättar polisen att de har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

– Det har skett en detonation vid entrén och det har uppkommit materiella skador på entrédörren. Ingen har skadats, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Under natten knackade polisen dörr i området för att samla in vittnesuppgifter. Både polisens tekniker och bombskyddet har varit på plats.

Bilbatteri

På bilderna syns ett bilbatteri och enligt TT misstänker polisen att det använts till att orsaka smällen.

– Oklart, men troligtvis, säger Marie-Louise Mattsson till TT.

Vid 05.30-tiden var ingen person gripen i ärendet. Nattens avspärrningar hävdes under morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.