Explosion vid kurdisk lokal

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade i natt vid en kurdisk lokal i Fittja söder om Stockholm. Polisen har klassat sprängningen som en särskild händelse, vilket innebär att fler resurser kan frigöras.

Enligt vittnesuppgifter sågs ett rött sken i samband med detonationen. Men ingen skadades vid explosionen.

– Vi fick in samtal om en väldigt hög smäll i Fittja. När vi lokaliserade platsen konstaterade vi att ett antal fönsterrutor var sönder och att det var lite rök, säger John Larsson, befäl vid Stockholmpolisens länskommunikationscentral, till TT.

Polisen spärrade av området under natten, och fortfarande på morgonen pågick en teknisk undersökning på platsen. En kurdisk samlingslokal finns i fastigheten, men motivet till sprängningen är ännu inte känt.

Sammandrabbningar igår

Händelsen är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse.

Under gårdagen uppstod oroligheter under en manifestation på Sergels torg i Stockholm, då en grupp turkar och en grupp kurder drabbade samman. Polisen undersöker nu om det kan finnas något samband

– Det gör vi alltid när sådant här händer, om det finns några beröringspunkter. Men det är för tidigt att säga, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.