Stor polisinsats efter larm om detonation vid en villa. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Explosion vid villa i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat i nära anslutning till en villa i Upplands-Bro, norr om Stockholm. Minst en person befann sig i fastigheten men ingen har kommit till skada, enligt polisen.

Vid 23.40 på måndagskvällen larmades polis och räddningstjänst om en explosion på en villatomt i Bro.

– Minst en person befann sig i villan men vi har inga uppgifter om att någon kommit till skada. Det finns skador på fastigheten, bland annat krossade rutor, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Oklart vad som detonerat

Området runt villan spärrades av för att undersökas av polisens bomb- och kriminaltekniker. Vid tre-tiden på natten var arbetet klart.

– Platsen klassas nu som säker. Jag kan inte svara på vad som har detonerat, det kommer analysproverna att besvara, äger Ola Österling.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, och ett stort antal personer som hört explosionen förhörs av polis, enligt Österling. Ingen är gripen för brottet.

Polisen har tillsammans med resurser från kommunen en utökad trygghetsinsats med högre närvaro i Upplands Bro den närmaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.