• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Polisen har gripit flera personer under fredagen efter bomfyndet i Kungsträdgården. Foto: tt

Flera gripna efter bombfyndet i Kungsträdgården

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen har flera personer gripits misstänkta för försök till allmänfarlig öddeläggelse, efter att en explosiv laddning hittades i Kungsträdgården i söndags.

Det var vid 22-tiden i söndags som en väska med farligt innehåll hittades i Kungsträdgården. Platsen spärrades av, något som påverkade både människor på plats och trafiken.

Det nationella bombskyddet oskadliggjorde föremålet och en utredning om försök till allmänfarlig ödeläggelse inleddes. Under fredagen kunde alltså flera personer gripas.

– Sedan i söndags har vi arbetat intensivt med en stor resurs och alla de specialistkompetenser som finns att tillgå. Arbetet har lett fram till dagens gripanden och arbetet fortsätter, säger Erik Åkerlund, lokalpolisområdeschef vid Norrmalmspolisen, i ett pressmeddelande.

Föremålet analyseras just nu vid nationellt forensiskt centrum. Det finns inga misstankar om att det rört sig om ett terrorbrott, enligt polisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när bombtekniker skjuter sönder väskan i Kungsträdgården. Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.