Här förklarar Eva Nordlund, ordförande i Barnmorskeförbundet, vilka delar i Region Stockholms åtgärdspaket som barnmorskorna är skeptiska till och hur de skulle vilja att situationen såg ut. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Facket: ”Många barnmorskor skeptiska till åtgärderna”

Uppdaterad
Publicerad

Den rådande förlossningskrisen i länet har lett till att en hel del barnmorskor sagt upp sig och många har visat på missnöje med situationen. Region Stockholm har i dagarna presenterat ett åtgärdspaket för att försöka lösa krisen, men facket är inte nöjda.

– Väldigt många barnmorskor känner låg tillit till de här åtgärdsförslagen, säger Eva Nordlund, ordförande för Barnmorskeförbundet.

I klippet berättar fackets ordförande om reaktionerna på regionens åtgärdspaket.

Ingen höjd lön och för lite fokus på att utveckla vården – det är två saker som barnmorskorna är missnöjda med i Region Stockholms åtgärdspaket för att lösa förlossningskrisen. Enligt Barnmorskeförbundet är de anställda även oroliga för att bli tvångsförflyttade till förlossningsklinikerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.