Så här såg klisterlapparna som var uppsatta på parkeringsautomaterna på Djurgården. Foto: Privat

Falska parkeringslappar uppmanar personer att swisha

Uppdaterad
Publicerad

Någon har satt upp klisterlappar på parkeringsautomater i Sollentuna och på Djurgården för att försöka uppmana människor att betala parkeringen via swish – något som parkeringsbolag inte använder. Nu utreder polisen ett misstänkt bedrägeriförsök.

På fredagen fick polisen samtal från en person som sett att det sitter klisterlappar uppsatta på parkeringsautomater på flera platser i Sollentuna centrum. På klisterlapparna uppmanas personer att betala för parkeringen genom att swisha till numret som står på lappen.

– Polisen som jobbar lokalt i Sollentuna kommer tillsammans med kommunen göra upp vem som tar bort lapparna, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral.

Det hela tros vara någon form av försök till bedrägeri då parkeringsbolagen inte arbetar på detta sätt.

– Vi har ingen misstänkt just nu men det finns ju ett nummer som man kan spåra. Vi har en del att jobba på, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.