Enligt UD ska 17 svenskar ha funnits ombord på det ukrainska flygplan som kraschade strax efter start utanför Teherans internationella flygplats i Iran. Foto: TT

Barnfamilj från Österåker befaras ha omkommit i flygkraschen

Uppdaterad
Publicerad

En familj från Österåkers kommun tros ha omkommit i flygkraschen i Iran. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Kommunen har gått på den passagerarlista som det ukrainska flygbolaget släppt där en familj med två skolbarn hemmahörande i Österåkers kommun finns med.

– Det är med sorg och bestörtning vi kan konstatera att invånare i vår kommun finns bland de omkomna och våra tankar går till familjen och alla deras anhöriga och vänner, säger Eva Wetterstrand, talesperson för Österåkers kommun i ett pressmeddelande.

Krisgrupp aktiverad

Kommunen har nu aktiverat gruppen för psykiskt och socialt omhändertagande, POSOM och psykolog samt kurator från Österåkers kommuns elevhälsa kommer att finnas på drabbad skola från torsdag.

Även rektorn på den aktuella skolan kommer att informera vårdnadshavare under torsdagen.

– Vi har aktiverat vår krisorganisation och kommer att göra allt för att stödja de drabbade, säger Eva Wetterstrand, talesperson för Österåkers kommun.

Under fredagen, två dagar efter kraschen, bekräftade UD att 17 svenskar fanns ombord på planet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.