• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Årets maratonlöpare ska inte kunna hamna på avvägar, det menar banansvarige Tommie Nordh. Foto: TT/SVT

Här sprang 300 löpare fel under Stockholm Marathon förra året

Uppdaterad
Publicerad

Förra året sprang nästan 300 deltagare i Stockholm Marathon fel på Södermalm, trots avgränsning. I år har arrangörerna satt in åtgärder.

Omkring 16 000 personer har anmält sig till Stockholm Marathon som går av stapeln på lördag. De som sprang fel förra året har fått erbjudande om att gratis springa på nytt i år och omkring 200 av dem har nappat, enligt Stockholm Marathon.

I videon berättar Tommie Nordh som är banansvarig om vad de gör för att undvika att löpare springer fel på Hornsgatan i år.

Det var här en del löpare korsade banan och hamnade på fel sträcka under förra årets lopp. Foto: SVT

Stockholm Marathon

Lawi Kiptui från Kenya sprang snabbast av männen förra året, med tiden 02:13:30.

Mikaela Larsson från Sverige sprang snabbast av kvinnorna förra året, med tiden 02:40:28.

Ett maratonlopp är alltid 42 195 meter långt.

Källa: Stockholm Marathon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.