– Det är roligt att flera nya idrottsanläggningar är på gång i Stockholm – det behövs verkligen, säger Johnny Sanchis som är projektledare på Stockholms stads fastighetskontor. Foto: Pia Heick/SVT och Google Maps

Här är Stockholms nya idrottsanläggningar

Uppdaterad
Publicerad

En stor idrottshall i Hjorthagen, ett utomhusbad på Järvafältet och konstgräsplaner i Bredäng och Kälvesta. Det är några exempel på de femton nya idrottsanläggningar som kommer att öppna i Stockholm de kommande tre åren. Klicka på kartan för att se var de femton nya anläggningarna ligger, hur de ser ut och när de är färdigbyggda.

Bygget av de femton nya idrottsanläggningarna, som snart står klara, sattes igång av den tidigare majoriteten.

– I genomsnitt tar det sju år att bygga en idrottshall från det att man avsätter mark till att den står klar. Problemet är att man många gånger försöker trycka in nya hallar i områden där bostäder redan är byggda och då blir svårare för oss, säger Johnny Sanchis på fastighetskontoret i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hallbrist i Stockholm

Mer i ämnet