– Eftersom det inte finns inte tillräckligt mycket pengar vill vi gemensamt hjälpa staden att prioritera så att alla sporter får sin beskärda del av kakan, säger Göran Tidström som är ordförande i Stockholms Ishockeyförbund. Foto: Pia Heick/SVT

Idrottsförbunden mötte staden: ”Inga löften om mer pengar”

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad och idrottsförbunden är överens om att de finansiella ramarna för ett fungerande idrottsliv i Stockholm är otillräckliga. Trots det gavs inga löften om ytterligare pengar under fredagens möte mellan åtta idrottsförbund och staden.

Det var den 24 maj som fastighetsroteln och idrottsroteln i Stockholms stad träffade åtta idrottsförbund för att diskutera hur staden ska komma till rätta med den akuta hallbristen.

Bakgrunden till mötet är det gemensamma brev som idrottsförbunden skrivit till Stockholms stad, med ett förslag på vilka idrottsanläggningar som bör prioriteras för att komma till rätta med de mest akuta bristerna. Göran Tidström, som är ordförande för Stockholms Ishockeyförbund, är nöjd med fredagens möte och menar att det finns en samordnad vilja från stadshuset.

”Idrotten behöver mer pengar”

– Det finns förutsättningarna för att göra något bra när det väl skapas utökade finansiella ramar. Idrottsroteln och fastighetsroteln är alla eniga om att det behövs mycket mer pengar, säger Göran Tidström, ordförande för Stockholms Ishockeyförbund.

Kom ni fram till något konkret?

– Vi är överens om behoven och om att pengarna inte räcker till. Vi är relativt överens om vilka prioriteringar man ska göra.

Men några löften om mer pengar till idrotten gavs inte på mötet.

– De medel som finns under mandatperioden är 2,5 miljard. Men vi menar att det krävs en miljard om året för att komma ikapp, då skulle vi kunna se ljuset i tunneln, säger Göran Tidström.

Närmare samarbete mellan rotlarna

Tidström pekar nu på vikten av att koordinera samarbetet mellan fastighetsroteln och idrottsroteln, för att komma ikapp hallbristen. Efter sommaren planeras ytterligare ett möte mellan idrottsförbunden och staden.

– Så länge vi inte har mer pengar så står vi på ruta noll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hallbrist i Stockholm

Mer i ämnet