– Det finns stora renoveringsbehov men det är pengar som vi inte har, säger Dennis Wedin (M), fastighetsborgarråd. Foto: Lisa Liljefors /SVT

Idrottsanläggningar i Stockholm kan komma att stängas – av säkerhetsskäl

Publicerad

Flera idrottsanläggningar i Stockholms stad är i stort behov av upprustning. Men nu slår fastighetskontoret larm om att det saknas en kvarts miljard i årets budget för att genomföra de renoveringar som behövs. Konsekvensen kan bli att anläggningar måste stängas av säkerhetsskäl.

Det är fastighetskontoret som har hand om skötseln av Stockholms stads olika idrottsanläggningar. Många av dem är gamla och i stort behov av renovering.

”Den tekniska livslängden har passerats vilket kan leda till kostnader för akut underhåll och i värsta fall stängning av anläggningar”, skriver tjänstemännen på fastighetskontoret.

En kvarts miljard saknas

I en skrivelse från fastighetskontoret skriver man följande: ”merparten av de planerade underhållsprojekten kommer inte att rymmas inom årets budget”. Det saknas nämligen 250 miljoner kronor för att genomföra de upprustningar som behövs.

Anläggningar kan komma att stängas

Det bristande underhållet kan få stora konsekvenser. Enligt de dokument som SVT tagit del av kan stängning av anläggningar bli aktuella om inte akut underhåll genomförs. Redan i höstas stängdes Zinkensdamms ishall med omedelbar verkan på grund av säkerhetsskäl. Även ishallen på Sätra IP är i så dåligt skick och skulle vara så dyr att renovera att den behöver ersättas med en ny ishall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hallbrist i Stockholm

Mer i ämnet