Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
100 miljoner till akuta renoveringar av idrottsanläggningar Foto: SVT och Stockholms stad

100 miljoner till akuta renoveringar av idrottsanläggningar

Publicerad

Den grönblå majoriteten i Stockholms stadshus skjuter till 100 miljoner kronor för att renovera slitna idrottsanläggningar. Men enligt stadens egna beräkningar saknas det betydligt mer än så.

Flera idrottsanläggningar i Stockholms stad är i stort behov av upprustning. SVT Nyheter Stockholm har tidigare berättat att det saknas 250 miljoner kronor för underhållet av idrottshallar och idrottsplatser i staden.

Nu säger bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) att majoriteten gör allt de kan för att få ordning på den ekonomiska situationen och att man kommer omfördela 100 miljoner inom fastighetsnämndens budget för att lägga på underhåll av idrottsanläggningar. Det handlar alltså inte om några nya pengar utöver den antagna budgeten.

– Vi tillför 100 miljoner för sådana anläggningar som just nu har ett akut behov av renoveringar. De här 100 miljonerna tar vi från andra fastighetsprojekt där vi ser att pengarna inte behövs och så kan vi lägga dem på det här, säger Dennis Wedin (M).

Vad skulle de här pengarna lagts på?

– Det är planerade förvärv som vi inte behöver göra. Till exempel behöver vi inte köpa in lika mycket lokaler till förskolor och LSS-boende i år som vi planerat för och då kan vi lägga över pengarna till idrottssidan i stället, säger Dennis Wedin (M).

S: Anläggningar kan behöva stängas

Socialdemokraterna menar att det fortfarande saknas 150 miljoner kronor för renoveringar.

– Detta är i praktiken ett trist budskap för Stockholms idrottande ungdomar och vuxna. Dennis Wedin står fast vid nedskärningarna och som en konsekvens riskerar nu flera idrottsanläggningar att stängas ned, säger Jan Valeskog (S), oppositionsborgarråd.

I klippet ovan kan du höra exempel på vad de 100 miljonerna ska gå till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hallbrist i Stockholm

Mer i ämnet