Lisa Palm, gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms stad. Foto: Feministiskt initiativ

Fi: ”Mer makt i kvinnors händer”

Publicerad

När Feministiskt initiativ lägger fram sitt budgetförslag för 2022 i Stockholm står jämställdhet i fokus. Partiet vill höja kvinnors löner och stärka kvinnors organisation genom ett nytt kvinnohus.

Förutom jämställdhetsfrågor vill Fi se bilfira zoner och satsningar på skola och fritids. De menar även att det grönblå styret misslyckats med Stockholms utsatt områden och vill där se mer satningar snarare än ordningsvakter och kameraövervakning.

– Trots att vi går mot ännu ett år med rekordmånga skjutningar fortsätter det grönblå styret som vanligt. De säljer ut allmännyttan och för fjärde året i rad sätts stora sparkrav på skolan. Men vad Stockholm behöver är social upprustning och trygghetsskapande åtgärder, säger Lisa Palm som är gruppledare för Fi i Stockholm.

Nedan hör ni om majoritetens budgetförslag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.