Foto: Stockholms stad

Finansborgarrådet: Jag har tagit krafttag

Uppdaterad
Publicerad

Karin Wanngård (S) delar Spotifygrundarnas farhåga om att bristen på bostäder bromsar teknikföretag i Stockholm. Men satsningar på hyresrätter och programmering i skolan ska vända utvecklingen, tror Wanngård.

– Spotify pekar på en viktig tillväxtbroms i Stockholm, bristen på bostäder. Jag delar deras oro, skriver finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i ett mejl till SVT Nyheter Stockholm och fortsätter:

– I Stockholm finns det goda möjligheter för företag att etablera sig och att växa, men det kräver också en politik som bygger mer och som satsar på hyresrätten. Därför har jag tagit krafttag kring bostadsbyggandet. 2015 färdigställdes över 6.000 bostäder och 5.700 påbörjades, varav hälften är hyresrätter, skriver Karin Wanngård (S).

Vad gäller kritiken kring bristen på programmerare svarar hon:

– Vi satsar också på programmering i våra skolor i större skala, ett projekt som delvis föddes ur ett möte med just Spotify.

Projektet, som går under namnet ”dataslöjd”, inleddes under höstterminen 2015. Det går ut på att några utvalda skolor inför programmering på schemat för att öka intresset för programmering bland eleverna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer