Karolinska sjukhusets upphandlingschef har valt att lämna sin tjänst efter anklagelser om jäv. Foto: TT

Jan Svenonius avgår som Karolinskas upphandlingschef

Publicerad

Upphandlingschefen vid Karolinska sjukhuset, Jan Svenonius, lämnar sitt uppdrag efter nio år på posten. Anledningen ska vara den senaste tidens rapporteringar om den misstänka jävsituationen vid NKS.

Jan Svenonius är finanslandstingsrådets Irene Svenonius (M) make och efter den senaste tidens rapportering om en möjlig jävsituation vid utredningen om de kritiserade upphandlingarna på NKS, väljer han nu att lämna sin post som upphandlingschef på NKS. Något som DN rapporterade först om.

Svenonius lämnar sin tjänst på eget initiativ och skriver i ett mejl till SVT att han inte vill att utvecklingen ska skada hans familj.

– Har efter 9 år som upphandlingschef på Karolinska Universitetssjukhuset valt att säga upp mig. En stor del av denna period har präglats av väldigt stora förändringar under högt tempo vilket inneburit stora utmaningar, skriver Jan Svenonius i ett mejl via presstjänsten.

”Kommer skada min familj”

– Jag har haft ett väldigt roligt jobb, men bedömer att den senaste tidens skriverier har redan nått en nivå där jag inte riktigt vill tänka på vart den kommer att utveckla sig de närmaste sju månaderna. I förlängningen kommer det att skada min familj, mina kollegor och sjukhuset, samtidigt som det omöjliggör att på ett vettigt sätt kunna verka i min befattning.

SVT Nyheter Stockholm har sökt finanslandstingsrådet men hon avstår kommentarer, meddelar hon via sin pressekreterare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen på Nya Karolinska

Mer i ämnet