Foto: TT

Fyra begärs häktade för Arlandarån – rånade kurir på väska med miljoner i

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer begärs häktade efter ett grovt rån på Arlanda i början av december.

– Det är en kurir som övermannats och rånats på en väska med pengar. Det handlar om mångmiljonbelopp, säger Monica Krüger, gruppchef på gränspolisenheten hos polisen i region Stockholm.

Det grova rånet skedde den 4 december förra året utanför Arlanda.

– Det har skett precis innan man kommer in i terminalen. Kuriren har övermannats och det har förekommit våld och hot. Vad som gör att det betraktas som ett grovt rån är summan de kommit över, det handlar om en mångmiljonbelopp, säger Monica Krüger till SVT Nyheter Stockholm.

Enligt Monica Krüger har det funnits kontanter i väskan, till största delen svenska sedlar. Hon vill inte berätta vilket företag kuriren jobbade för.

Gripna kända av polisen

Nu har fyra män gripits och begärts häktade för rånet. De begärs häktade på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

Gripandena gjordes i samband med flera tillslag i södra Stockholm under onsdagen.

– De gripna är kända av polisen sedan tidigare, men inte för den här typen av brott, säger Monica Krüger.

Enligt Monica Krüger är det ett gediget polisarbete med mycket inre spaning som lett fram till gripandet.

– Det finns kameror på Arlanda och vi har så klart samlat in både filmer och annat men jag vill i nuläget inte kommentera om rånet finns fångat på bild, säger Monica Krüger.

Det är inte känt om rånbytet eller delar av det har återfunnits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.