Enligt åklagaren handlar skjutningen i Huvudsta centrum om en felskjutning – den tänkta måltavlan fanns i närheten. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Flera åtalas för inblandning i mordet i Huvudsta centrum

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalas för mordet i Huvudsta centrum i januari förra året. Ytterligare en man åtalas för medhjälp till mord och två män för grovt skyddande av brottsling och grovt vapenbrott.

Det var den 20 januari förra året som en man sköts till döds i Huvudsta centrum i Solna norr om Stockholm. Polis och ambulans kallades platsen efter att flera personer ringt in om smällar. På plats hittades mannen vars liv inte gick att rädda.

– Utredningen visar att det rör sig om en felskjutning. Det fanns en annan person i närheten som var den tilltänkta måltavlan, säger senior åklagare Maria Hävermark.

Våldsvågen i Stockholm

Nekar till brott

Utredningen består av bland annat analyser av innehållet i mobiltelefoner, teknisk utredning samt vittnesuppgifter från flera personer som sett delar av händelseförloppet.

Den man som misstänks för medhjälp till mordet ska ha deltagit i planerandet och ordnat flyktbilen.

Samtliga åtalade nekar till brott, uppger Solna tingsrätt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Grannen tittade på film när han hörde skotten utanför: Såg en bil åka iväg i full fart. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet