Foto: TT

Flera bilar sattes i brand i Helenelund

Uppdaterad
Publicerad

Under natten sattes tre bilar i brand men elden spred sig vidare till två andra bilar. Totalt förstördes fem bilar men ingen person ska ha kommit till skada.

Larmet till räddningstjänsten och polisen kom under fredagskvällen strax efter midnatt (00:10). Tre bilar sattes i brand på en parkering och innan räddningstjänsten hann till platsen hade branden spridit sig till ytterligare två bilar. Ingen person ska ha kommit till skada.

Enligt vittnen ska tre mörkklädda personer ha sprungit från platsen samtidigt som branden startade och sätter detta i samband.

– Vi vet inte vad som har orsakat branden, om det är nyfikna ungdomar eller om det handlar om något annat. Vi har sökt efter personerna med hundpatrull men ingen är ännu gripen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Bilbrand i Sätra

Under natten har även en bil exploderat i ett industriområde i Sätra.

– Vi fick in flera samtal om att en hög smäll har hörts i Sätra-området och att en rökpelare har synts från ett företagsområde. Väl på plats kan räddningstjänst och polis konstatera att det skett någon form av detonation i/vid en bil som står i närheten av en byggnad och att bilen brinner, säger Eva Nilsson.

Polisen tillkallade tekniker från Nationella bombskyddet för att undersöka platsen.

– Det är vanligt att bombtekniker tillkallas vid explosioner, de måste säkra att området är säkert och att inga andra föremål kan detonera. Exakt vad som har hänt vet vi i nuläget inte,  säger Eva Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.