En propalestinsk demonstration utefter Strandvägen på väg mot Israels ambassad i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Flera demonstrationer i Stockholm upplösta av polis

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen hölls flera demonstrationer i Stockholm med anledning av den rådande konflikten mellan israeler och palestinier.

Demonstrationerna har bland annat hållits i Kungsträdgården, på Sergels torg och vid Kungens kurva. Ett demonstrationståg var på väg längs Strandvägen mot Israels ambassad.

– De kom aldrig så långt som till ambassaden, utan vände vid Djurgårdsbron. Sedan gick de tillbaka och är nu på Sergels torg, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm, vid 17.30-tiden.

Upplöstes av polis

På Sergels torg har de gått samman med ytterligare en demonstration och polisen arbetar nu för att upplösa dem, då de inte har sökt tillstånd samt överstiger antalet deltagare som är tillåtet på åtta personer.

– Stökigt är det inte, de står där och skanderar sina budskap, säger Mats Eriksson.

Omkring klockan 18.30 var demonstrationen vid Sergels torg upplöst, enligt polisen. Sammanlagt har fem sammankomster upplösts av polisen under lördagen. Sex anmälningar om brott mot ordningslagen har upprättats, samt ett fall av våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.