Åklagare: ”Hoppas ha kommit åt narkotikaförsäljningen i Vårberg”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har slagit till mot ett flertal adresser i Vårberg i södra Stockholm, tidigt under måndagsmorgonen. Razzian resulterade i att åtta personer kunde gripas och anhållas misstänkta för grovt narkotikabrott, enligt kammaråklagare Paulina Brandberg.

Husrannsakningar har gjorts på flera adresser i och i närheten av stadsdelen Vårberg i Skärholmen. De gripna har en tydlig koppling till stadsdelen.

Gryningsräden är en del av polisens arbete mot det grova våldet och har föregåtts av en längre tids arbete, skriver polisen på sin hemsida.

”Arbetar hårt för att få bort droghandel”

Flera enheter inom polisen, bland annat människohandelssektionen vid den regionala utredningsenheten i polisregion Stockholm, har samarbetat i tillslaget.

”Vi arbetar hårt för att få bort droghandel kring Vårbergs centrum och för att boende och näringsidkare ska kunna känna sig trygga. Insatsen är en viktig del i det arbetet”, säger Daniel Mattsson, tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Skärholmen, i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.