Polisen har spärrat av ett stort område vid Kungsträdgården i centrala Stockholm. Foto: Blåljusbilder

19-åring häktad för mord efter knivbråk i Kungsträdgården

Uppdaterad
Publicerad

En person avled efter ett knivbråk i centrala Stockholm på onsdagskvällen. Ytterligare tre personer fördes till sjukhus, varav en var den misstänkte gärningsmannen. Den misstänkte häktas nu, misstänkt för mord samt två fall av försök till mord.

Minst tio patruller skickades till Kungsträdgården klockan 19.59 på onsdagskvällen, där polisen snabbt kunde gripa en misstänkt gärningsman.

– Mycket tyder på att gärningspersonen har använt en kniv vid det här dådet. Det finns uppgifter om att fler var inblandade, säger Ola Österling vid polisen.

Fyra personer, inklusive gärningsmannen, fördes med ambulans till sjukhus. Ett par timmar senare kom beskedet att en av personerna avlidit till följd av sina skador.

– Det är en av de målsägande som avlidit. Han hade allvarliga skador och var medvetslös när han transporterades till sjukhus. Övriga personer var vakna och talbara när vi kom till platsen, säger Österling.

Den misstänkte, som enligt TT är 19 år gammal, kunde gripas på plats. Under söndagen häktades han.

– Tingsrätten delade min bedömning att det föreligger sannolika skäl, säger kammaråklagare Cecilia Holmbom.

Hur är bevisläget?

– Jag menar att det är ganska gott. Det har hörts en del vittnen och fler personer ska höras. Det är fortsatt mycket att göra, vi är ju i inledningsskedet.

Händelsen har beskrivits som ett stort bråk. Har ni lyckats reda ut hur många som var inblandade?

– Det är bland annat det vi ska ta reda på nu genom att hålla fler förhör och säkra den tekniska bevisningen, säger Cecilia Holmbom.

Den misstänkte förnekar brott.

Åtal ska vara väckt senast den 17 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.