Flicka avliden efter drunkningsolycka vid Slagstabadet

Uppdaterad
Publicerad

En flicka har dött efter en drunkningsolycka vid Slagstabadet i Botkyrka, det skriver tidningen Mitt i Stockholm. Det var under lördagseftermiddagen som räddningtjänst larmades om att en flicka försvunnit från stranden.

Flera personer deltog i sökandet efter flickan som senare hittades i vattnet. Efter hjärt- och lungräddning fördes hon med ambulanshelikopter till sjukhus. Enligt uppgifter till Mitt i Stockholm har flickan nu omkommit.

– En person har avlidit efter en händelse vid Slagstabadet på lördagen och anhöriga är underrättade, säger Anders Bryngelsson presstalesperson vid Stockholmspolisen till SVT.

Felparkerade bilar stoppade räddningstjänst

Det var många som hjälpte till i sökandet efter flickan. Men i ett inlägg på sociala medier riktar Botkyrkapolisen kritik mot de som parkerat sina bilar så att polis och räddningstjänst hindrades att nå fram till stranden.

”Tänk på hur du kan hjälpa till att förebygga olyckor. Var parkerar du din bil vid badet, är det värt att gå några meter extra så att de som ska rädda liv kommer fram. Tänk på hur du skulle känna eller om någon du kände var drabbad av olyckan och andra började filma dig.” skriver Botkyrkapolisen och uppmanar att parkera bilarna så att liv kan räddas.

Samtidigt i samma inlägg, tackar polisen alla personer hjälpte till under räddningsinsatsen.

”Tack alla ni som reagerar när vissa ställer sig och filmar när det är andra som farit illa” skriver Botkyrkapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.