Flygplan gled av landningsbanan på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygplan som skulle lyfta från Arlanda vid 14-tiden på tisdagen gled av banan. Ombord på planet var bara besättningen på fem personer. Ingen ska ha skadats.

– Vi vet inte om det beror på grund av vädret, utan får avvakta till tekniker har undersökt händelsen, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.

På grund av den väderproblematik som Bromma flygplats hade tidigare i dag tvingades några plan landa på Arlanda istället för på Bromma.

Ett av dessa plan skulle vid 14-tiden lyfta från Arlanda för att åka till Bromma för att plocka upp de passagerare som väntade på sitt försenade plan.

Men när planet påbörjade sin start gled det i sidled av banan och står nu delvis utanför banan. Man vet ännu inte varför planet gled eller om det har med vädret att göra. Tekniker ska undersöka orsaken.

Ombord på planet var bara besättningen på fem personer. Ingen ska ha skadats.

Leder troligtvis till förseningar på Arlanda

Nu är en av Arlandas två landningsbanor avstängd på grund av att planet står kvar på den. Det kommer leda till förseningar framåt klockan 16.30-17 eftersom all Arlandas flygtrafik nu tvingas landa på, och lyfta från, den ena landningsbanan.

– Om inte tekniker hinner undersöka händelsen och planet bogseras bort innan dess så klart, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.

Hon tillägger att man visste att bromsvärdena var bra på banan innan planet lyfte från Arlanda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.