Foto: TT arkiv

Vädret stoppade flyg på Bromma

Uppdaterad
Publicerad

– Det blåser kraftig men man har börjat att släppa på plan på startbanan igen, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia. Det kraftiga snöandet orsakade stopp på Bromma flygplats under förmiddagen.

Bromma flygplats fick stänga under en timme på tisdagen på grund av att bromsvärdena på banan var alltför dåliga. Enligt flygplatsens hemsida behövde fyra ankommande flyg ändra kurs och landa på annan plats. Samtidigt meddelar man att flera flyg är inställda.

– Väderleken kan snabbt förändras till det bättre eller sämre så se till att åka ut till flygplatsen i god tid och håll koll på Swedavias hemsida för de senaste uppdateringarna om trafikläget, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.

På Bromma flygplats stod trafiken still i en timme på grund av halka på start- och landningsbanan. I övrigt flyter trafiken på ungefär som vanligt på landets flygplatser, men med fortsatta följdproblem från måndagens snöande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.