Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flygstoppet påverkar dagens trafik

Publicerad

Efter gårdagens flygstopp runt om i landet påverkas trafiken även i dag. Förseningar är att vänta och flera avgångar är inställda.

Inga flyg kunde under ett par timmar igår lyfta från bland andra Arlanda, Bromma, Sturup eller Landvetter flygplats. Vid klockan 14 började trafiken åter släppas på, men med stora följdförseningar. Flygstoppet märks även av under fredagen

– Det märks vissa följdeffekter nu på morgonen. Det är främst en direkt följd av att flyg och besättning befinner sig på annan flygplats än det var tänkt då de fick landa där istället för sin tänkta flygplats, säger Swedavias pressansvarig Åsa Öhman.

På Arlanda handlar det om 8 inställda avgångar och 11 inställda ankomster. Bromma flygplats har under morgonen en planerad inställd avgång.

– Som resenär ska man tänka på att vara ute i extra god tid. Följ ankomst och avgångstider på vår hemsida och ha kontakt med ert flygbolag, säger Åsa Öhman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Datahaveri stängde luftrum

Mer i ämnet