Platsen här bilen körde över vallen och in i publiken. Foto: SVT

Folkracebil hamnade i publiken – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

En folkracebil har kört av banan och in i publiken under en tävling på Ticksta motorstadion utanför Rimbo. Fem personer är förda till sjukhus.

Strax före klockan fyra på lördagseftermiddagen inkom larm om en allvarlig olycka vid Ticksta motorstadion. En folkracebil gick av banan under en tävling och hamnade i publiken. Fem personer är förda till sjukhus, en av dem med helikopter. Alla uppges ha varit vid medvetande när de lämnade motrostadion.

– Två ska vara lindrigt skadade, medan tre har allvarligare skador, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Personerna med allvarligare skador är en man och en kvinna är i 70-årsåldern och ytterligare en kvinna är i 60-årsåldern. Ingen av dem ska ha livshotande skador. De två personerna med lindrigare skador är två av förarna i tävlingen, enligt polisen.

Två bilar krockade

Olyckan inträffade under en tävling i juniorklassen 15-18 år. Det var när en final skulle köras som två bilar i krockade in i varandra. Den ena bilen förlorade kontrollen och körde upp mot en publikvall. Enligt ett vittne på plats så ska de kört ihop kort efter start.

– Efter att de kört ihop så körde en av bilarna över barriären och landade i publiken, säger vittnet.

Utreds som olycka

Polis, ambulans och räddningstjänst har varit plats vid Ticksta motorstadion under eftermiddagen.

– Det är mycket oro och frågor på platsen, vi säkrar bevisning som eventuellt kan behövas, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har tagit bilen i beslag för teknisk undersökning.

– Vi utreder händelsen som en olycka, men vi måste självklart titta på hur det här har gått till och om det kan bli aktuellt med en brottsrubricering.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer