Ali, Weam, Isabel och Nathalie är några av de ungdomar som arrangerar Förortsgalan. Foto: SVT

Förortsgala ska lyfta Järvas eldsjälar

Publicerad

Under femton veckor har en grupp ungdomar och unga vuxna från Västerort gått en kulturarrangörskurs för att lära sig hur man skapar ett event. Resultatet: Förortsgalan.

Förortsgalan är resultatet av en kulturarrangörskurs som tolv ungdomar och unga vuxna från Västerort deltagit i. Under utbildningen har de har fått lära sig om ledarskap, organisering och eventplanering.

Det är priser i tio olika kategorier som ska delas ut, bland annat till årets kulturprofil, årets förening och årets folkbildare. Förutom prisutdelningar kommer kvällen att bjuda på uppträdanden och andra underhållande inslag.

Syftet med galan är att lyfta personer och föreningar som gör mycket för Järvaområdet. Förhoppningen är att Förortsgalan blir ett återkommande event.

Hör arrangörerna berätta om Förortsgalan i videon ovan.

Kategorier

Årets Genombrott
Årets Ledare
Årets Idrottsprofil
Årets Eldsjäl
Årets Ambassadör
Årets Kulturprofil
Årets Företag
Årets Förening
Årets Folkbildare
Årets Artist

Nomineringarna i respektive kategori har tagits fram genom olika förorts- och ungdomsråd samt genom att låta människor nominera fritt via sociala medier.

Vinnarna tas fram genom röster från fem olika parter. Unga representanter från områdena Rinkeby, Tensta-Hjulsta samt Husby-Akalla har en röst var, ansvariga för Rinkeby Kulturarena har en röst och den sista rösten är allmänhetens, som fått rösta på de nominerade via sociala medier.

Kulturarrangörskursen

Kulturarrangörskursen arrangerades av Rinkeby kulturarena som är ett samarbetsprojekt som drivs av Förenade Förorter, Rinkeby framtidskommitté och Rinkeby Folkets Hus. Projektet finansieras av Kulturrådets satsning ”kreativa platser”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer