Foto: TT

Fortsatta förseningar i tågtrafiken norr om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Ett spårfel orsakar långvariga problem i såväl pendeltågtrafiken som övrig tågtrafik norr om Stockholm.

Felet upptäcktes natten till onsdag och berör sträckan Upplands Väsby-Arlanda/Märsta. Det är tåg i norrgående riktning påverkas efter att ett spår stängts av. 

– Inga av SL:s tåg stannar vid Upplands Väsby efter att ett spårfel har uppstått vid Skavstaby norr om Upplands Väsby, säger Magnus Löfgren vid Trafikverkets pressjour.

Felet beräknas vara åtgärdat fredag klockan 06.00.

– Det är inga inställda tåg men däremot förlängd restid till Uppsala. Det är ganska trångt på banan, säger Magnus Löfgren vid Trafikverkets pressjour.

Prognosen ändrades

Enligt Trafikverket är felet komplicerat och reparatörer kallades till platsen på onsdagen. Enligt den första prognosen skulle felet vara avklarat tidigt på torsdagsmorgonen.

Norrgående SJ-tåg Uppsala-Stockholm leds om via Arlanda och stannar inte i Märsta. Förseningarna påverkar också Arlanda Expresstågen på sträckan Stockholm C-Arlanda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.