Fjärr- och regionaltåg har drabbats av förseningar efter ett omfattande signalfel vid vagnhallarna i Stockholm. Arkivbild. Foto: TT arkivbild

Tågtrafiken åter igång efter förseningar till och från Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Det var ett omfattande signalfel som hindrade tågen att lämna vagnhallarna i Hagalund norr om Stockholm under tisdagsmorgonen. Klockan 09.00 meddelade Trafikverket att felet var åtgärdat.

– Vi har fått ut tåg och det ska inte vara några följdförseningar. Trafiken ska nu flyta på som vanligt, säger Eva Rehnström, presskommunikatör på Trafikverket.

Förseningarna drabbade fjärr-  och regionaltåg till  och från Stockholm C-Malmö/Göteborg/Karlstad/Eskilstuna/Arboga, Stockholm C-Uppsala-Sala/Gävle.

– Det är ett omfattande signalfel som indikerar att det är fel på flera signaler vid vagnhallarna i Hagalund. Det leder till att vi inte får ut SJ:s och MTR:s tåg, sa Eva Rehnström presskommunikatör på Trafikverket tidigare på tisdagsmorgonen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.