På- och avstigningarna är färre i april i år jämfört med samma period förra året. Foto: TT

Förseningar på samtliga pendeltågslinjer

Uppdaterad
Publicerad

Det är upp till 30 minuters förseningar i pendeltågstrafiken pågrund av två tidigare växelfel på olika platser i länet.

Strax före nio åtgärdades växelfelet mellan Stockholm Odenplan och Solna/Sundbyberg, som orsakat stora förseningar i pendeltågstrafiken under måndagsmorgonen.

– Tågen mellan Nynäshamn och Bålsta börjar hinna ikapp tidtabellen nu, säger Ulrika Nilsson Lokrantz på Trafikverkets pressjour.

Men växelfelet vid Flemingsberg är ännu inte lagat. Här valde man istället att strax efter nio låsa växeln för att kunna låta trafiken passera som vanligt under dagen.

– Den växeln måste troligen lagas under natten och tanken är att trafiken inte ska påverkas då, säger Ulrika Nilsson Lokrantz.

Fortsatta följdförseningar

Men enligt Claes Keisu på SL:s presstjänst är det fortfarande följdförseningar på upptill 30 minuter i delar av pendeltågstrafiken.

– Det kan dröja upp till ett par timmar innan tågen går helt enligt tidtabell, men tågen rullar igen i alla fall, säger han.

Påverkar den nya omläggningen av tidtabeller och pendeltågstrafiken förseningarna?

– Nej, förseningarna har inget med omläggningen av tidtabellerna att göra, säger Claes Keisu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.