Foto: TT

3-åring glömdes på tunnelbana av förskolelärare

Publicerad

En 3-åring glömdes bort på en tunnelbana av en förskola på Kungsholmen när de var på ute på en utflykt. Några månader senare glömdes barnets yngre syskon kvar i förskolans kök. Efter det lämnades ytterligare ett barn ensam på förskolegården i samband med en utflykt, skriver Mitt i.

Det var våren 2017 som förskolan gjorde en utflykt med tunnelbana där ett barn glömdes bort när de steg av tåget. Det var inte förrän på ändhållplatsen som en annan passagerare upptäckte 3-åringen som kunde återföras till rätta, skriver tidingen Mitt i Stockholm.

Bara några månader senare blev ett annat barn lämnat kvar ensam i förskolans kök i samband med att hela gruppen skulle gå ut. Enligt DN ska det vara ett yngre syskon till 3-åringen som tidigare glömdes på tunnelbanan.

Händelserna med bortglömda barn har återupprepats ytterligare en tredje gång. I början av det här året glömdes ett barn bort och blev kvar på förskolegården när resten skulle i väg på en utflykt. Barnet upptäcktes av en annan förälder några minuter efter att resten av gruppen lämnat platsen.

Samtliga händelser har anmälts till Skolinspektionen som kräver att stadsdelen nu svarar på vilka åtgärder som vidtagits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer