Arkivbild Foto: TT

Förskoleanställd anhållen för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Den anställda på en förskola i Upplands-Bro som har tagits ur tjänst på grund av brottsmisstanke är nu anhållen. Polisen uppger att personen är misstänkt för våldtäkt mot barn.

Under torsdagskvällen beslutade åklagaren att anhålla den förskoleanställda, misstänkt för våldtäkt mot barn. Föräldrar vars barn går på förskolan har informerats om händelsen i ett informationsbrev från polisen och kommunen.

– Personalen på förskolan fick en berättelse om en händelse från en vårdnadshavare. Det var ett litet fragment men som räcker för att vi ska överlämna det här till polisen, säger Kaj Söder, utbildningschef på Upplands-Bro kommun.

Personal på plats

Han vill inte svara på hur länge personen har arbetat på Upplands-Bros förskolor då det råder sekretess. Kommunen har personal på plats på förskolan för att stötta föräldrar, barn och personal.

– Personalen sitter i en svår sits mellan föräldrar som vill ha svar och en kollega som är misstänkt. Samtidigt ska de utföra en verksamhet med barn som också är påverkade av det här. Personalen får hjälp från företagshälsovården och våra egna resurser.

I torsdags hölls ett möte med föräldrarna och man planerar att hålla ytterligare ett under fredagen.

– Vi skickar fortlöpande information till föräldrarna. Det är ett svårt läge utifrån att vi inte har så mycket information att lämna ut. Polisen ska ju kunna göra sitt arbete, säger Kaj Söder.

Nekar till brott

Det var i måndags som kommunen fick kännedom om händelsen och upprättade en polisanmälan mot personen. I samband med det togs hen även ur tjänst. Personen har i polisförhör nekat till brott, uppger polisen.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med några mer detaljer kring vad som har hänt och hänvisar till att det råder sträng förundersökningssekretess.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt förskolevåldtäkt Upplands-Bro

Mer i ämnet