Inbrottsförsök på myndighet i Solna – gärningsmän flydde med båt

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen larmades polis om ett försök till inbrott på en myndighet i Solna. Gärningspersonerna kom till platsen och flydde med båt.

– Det finns uppgifter om att det kan finnas ett vapen inblandat, säger Mats Eriksson, presstalesperson polisen.

Polisen larmades kl 02.06 natten mot fredagen. Det var en eller flera gärningspersoner som försöka göra inbrott på en myndighet i Solna, varpå väktare larmade polisen. Gärningspersonerna flydde platsen med båt, och en av dem ska också ha riktat ett vapen mot väktarna.

– Man ska ha sett ett vapen i samband med att de lämnade platsen, men ingen är skadad och ingen är gripen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm, till TT.

Polisen: Inte Säpo

Väktarna observerade skador på en dörr eller grind, enligt Mats Eriksson. Det två männen misstänks nu för försök till olaga intrång. Polisen vill inte säga vilken myndighet det rör sig om, men uppger att det inte är Säkerhetspolisen.

Förundersökning är inledd under rubriceringen olaga intrång, vapenbrott och olaga hot. Ingen person är skadad.

– I nuläget utgår vi från vittnesuppgifter och har förhört väktare på plats, säger Mats Eriksson, presstalesperson polisen, till SVT.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.