Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med förstagångsväljarna in till träffen med ungdomsförbunden. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Här förbereder sig förstagångsväljarna inför valet

Uppdaterad
Publicerad

Valet närmar sig och det är dags för förstagångsväljare att börja fundera på vad de vill rösta på. I Albys fritidsgård samlades ungdomar för att diskuterade politik med ungdomsförbund – alla frågor var välkomna. 

Förstagångsväljare samlades i Albys fritidsgård för att ställa frågor till fyra politiska ungdomsförbund. Ungdomarna diskuterade öppet och alla frågor var välkomna. De var alla enade om att rösta är viktigt och att det är en möjlighet till att påverka ens egen miljö och framtid.

Sheyma Isse och Amani Rihan är två 19-åriga tjejer från Rinkeby och Alby, de vill lyfta frågor så som segregation, utbildning, trygghet och stöd.

– Svaren har blivit tydligare, säger Amani Rihan efter mötet med politikerna. 

Hör mer i klippet om vilka frågor tjejerna ställer till politikerna och vad de tycker är viktigt att lyfta.

Projektet STHLM Ung skapar möten i syftet för att stärka egenmakt. Deltagarna får utbyta tankar och idéer som påverkar deras liv och framtid. Ungdomarna har alla olika bakgrunder och kommer från olika platser i Stockholm. Mötet är ett sätt för ungdomar att skapa nätverk och diskutera politiska frågor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet