Foto: SVT

Boende i Flemingsberg om stämningen efter skjutningarna

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har det varit flera konflikter och skjutningar bland unga i Flemingsberg. Polisen har nu startat en insats mot kriminaliteten i området.

Så sent som för två veckor sedan var det två skottlossningar i området och kort därefter exploderade en granat nära en fritidsgård i Visättra. Efter de här händelserna har polisen fått extra förstärkning för att lugna händelseutvecklingen i Flemingsberg.

– I Flemingsberg har man nu en så kallad särskild händelse och det betyder att vi har fått ytterligare resurser för att öka trycket mot de kriminella. Nu ser vi resultat i bland annat fler gripanden, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson Stockholmspolisen.

Det syns fler poliser på gatorna och de patrullerar även på nätterna. Polisen samarbetar också med socialtjänsten för att det är oroligt speciellt bland ungdomarna.

Stockholmspolisens presstalesperson Anders Bryngelsson. Foto: SVT

– Det finns ju konflikter bland ungdomar och där ser vi att narkotikan spelar en stor roll. När det gäller socialtjänsten så gör vi till exempel orosanmälningar. Vi ser att flera av de här unga är väldigt unga, ända ner till nioårsåldern och då gör vi bland annat hembesök hos deras föräldrar. Det är viktigt att alla vuxna kring barnen samverkar, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.