Den misstänkte mannen var anställd inom Försvarsmakten Foto: SVT/TT

Försvarschef åtalas för grovt koppleri

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalas i Nacka tingsrätt för grovt koppleri. Mannen, som är anställd vid försvarsmakten, ska under fem års tid organiserat en kvinnas prostitution för egen vinnings skull.

Brotten ska ha skett mellan 2013 och 2017. I mars tidigare i år häktades mannen på sannolika skäl för grovt koppleri. Åklagaren menar att mannen hållit i hotellbokningar, annonsering av prostitutionen och kontakt med kunder. Totalt ska mannen ha tjänat 250 000 kronor på kvinnans prostitution. Bevisningen består bland annat aV hotellbokningar, samtal, sms och skärmdump från Rosa sidorna.

– Vi uppskattar antalet sexköpare till i vart fall 30 personer. Tio av dem är identifierade och två har delgetts brottsmisstanke om köp av sexuell tjänst. Övriga händelser är preskriberade, säger Daniel Suneson i ett pressmeddelande.

En anmälan till försvarsmaktens personalansvarsnämnd kommer även att lämnas in inom kort.

Rättegången förväntas starta den 17 juni och den åtalade nekar enligt förhör till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.