Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karl menar att hans stora följarskara på sociala medier visar att stockholmarna är mer intresserade av historia än man kan tro, och att det är något de längtat efter. Foto: Ebba Nilsonne/Karl Kadhammar/Stockholm stadsmuseum

Här möts dåtid och nutid – han ger gamla bilder nytt liv

Publicerad

Gamla fotografier väcks till liv när Karl Kadhammar jämför dåtid med nutid på sitt instagramkonto. Med sina foton vill han visa hur staden förvandlats genom åren och samtidigt, på så många sätt är precis som förut – bilder som nu ska bli en fotobok.

Karl Kadhammar började ladda upp sina bilder på sociala medier under pandemin. Sedan dess har hans instagramkonto vuxit med tiotusentals följare. Till hösten släpps en fotobok med hans samlade bilder och tidigare i år tilldelades han Stockholms läns hembygdsförenings kulturpris.

– Att ett instagramkonto kunde få den typen av erkännande trodde jag inte, men det är känns väldigt kul att eftersom det kan vara en plats där många lär sig om historia idag.

Se hur staden förändrats genom åren och hur Karl tänker när han fotograferar i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.