Doa Mälik är initiativtagare Foto: Amela Mahovic/SVT

Fotbollsturnering mot gatuvåld

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomsrådet från Skärholmen forsätter sin kamp mot det dödliga våldet. Idag anordnades en fotbollsturnering med lokalpolitiker och ungdomar från hela Stockholm.

– Vi vill visa att vi är emot det dödliga våldet som skördar ungas liv, säger initiativtagaren Doa Mälik.

Fotbollsturneringen ”Blicka framåt” anordnas för tredje året i rad av ungdomsrådet UNGSK i Skärholmen. Och för varje år har fotbollsturneringen ett tema som ungdomarna vill lyfta fram.

I år handlar det om det dödliga våldet i förorter och inte minst efter trippelmordet i Sätra i förra veckan. Turneringen är en fortsättning på ungdomsrådets tidigare manifestation ”Säg deras namn” på Kulturhuset Stadsteaterna i Skärholmen.

Lokalpolitiker spelar med

Första året som turneringen anordnades handlade temat om att minska klyftorna mellan myndigheter, polisen och ungdomar. Andra året ville ungdomsrådet peppa och ge hopp till ungdomar om framtidstro. Kända youtubers och vd:s bjöds in.

Lagen tävlar om förstapriset på 10 000 kronor och andrapris på 5 000 kronor. I år har politiker bjudits in för att spela fotboll tillsammans med ungdomar i en uppvisningsmatch. Turneringen arrangeras i Skärholmshallen tillsammans med fotbollsföreningen Atletico Rinkeby.

Hör initiativtagaren Doa Mälik berätta om i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.