Bianca Antman ska vara med i VM i kickboxning i november

Från mammaledig till kickbox-VM

Uppdaterad
Publicerad

Bianca Antman är en av fyra stockholmare som ska representera Sverige i VM i kickboxning i november. Hon började med boxning som 12-åring och bytte till kick- och thaiboxning när hon var 21 och i november siktar hon mot guld i Budapest.

– Jag ser fram emot att bara få komma iväg på ett internationellt mästerskap, det har varit ett mål sedan länge och nu får jag äntligen komma dit, säger Bianca Antman.

Antman kommer att tävla inom en av grenarna som kallas K1, det är en fullkontaktgren där man får använda sig av boxning och både höga och låga sparkar.

Hon har sedan tidigare två SM-silver.

Inställd SM-match

Hon har precis kommit tillbaka från sin mammaledighet och har sedan graviditeten jobbat med kroppen och rehab och lyckats ta sig tillbaka snabbt.

– Det har gått bra att komma tillbaka från mammaledigheten, men det var tråkigt att jag inte fick gå min SM-match, men det var på grund av min kvalmatch till SM som jag blev uttagen till VM, säger hon.

SM-matchen ställdes in efter att motståndaren hoppat av efter invägningen.

”Stort och underbart”

Hur känns det att representera Sverige i Budapest?

– Det känns stort och underbart, det är något jag drömt om länge.

Uppladdningen inför VM har redan börjat och i september bär det av till Thailand där hon kan slippa tänka på sitt jobb som personlig tränare och fokusera på träningen och träna så mycket som det går.

– Det jag älskar med den här sporten är att man får ta ut sig mentalt och fysiskt. Man går alltid från träningen lycklig, oavsett hur dagen har varit så känns det som om man fått ett lyckopiller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.