Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från den 12 juli byter arenan i Solna namn och kommer istället att heta Strawberry arena istället för Friends arena. Foto: Robin Haldert / TT

Friends Arena i Solna blir Strawberry arena

Uppdaterad
Publicerad

Nationalarenan Friends kommer från och med i sommar att byta namn till Strawberry Arena.

– Avtalet med Swedbank, som lät stiftelsen Friends få namnet löper ut. Nu har vi har gjort en ny affärsuppgörelse med ett annat bolag, säger Johan Mägi, kommersiell chef Stockholm Live.

Namnbytet kommer att träda i kraft den 12 juli. Bakgrunden är ett nytt avtal mellan hotellmiljardären Petter Stordalens bolag Strawberry och Stockholm Live som ansvarar för driften av arenan.

Hur mycket som betalats för rättigheterna vill Johan Mägi inte gå in på.

Stockholm Live uppger samtidigt att Stiftelsen Friends och deras arbete mot mobbning kommer fortsatt finnas representerade på arenan.

Friends Arena i Solna är Sveriges nationalarena och AIK Fotbolls hemmaarena med en kapacitet på upp till 60 000 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.