Friends arena klarar inte trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Utsålt på Friends arena, samtidigt som AIK spelade sin sista match på Råsunda – igår kväll var det fullsatt i Solna. Men den unga i publiken i Friends arena var inte bilburen, så den här gången blev det inte trafikkaos.

Det har bara gått några veckor sen invigningen – men redan är Friends arena i Solna synonymt med trafikkaos. När Sverige mötte England förra veckan korkades vägarna igen när 300 charterbussar lastade med fotbollssupportrar skulle ta sig fram till entrén.

Det har gått så långt att Solna kommun på sin hemsida varnar besökarna från att försöka ta bilen till arenan.

Arenorna i Stockholmsområdet

-Arenan är inte planerad för att man ska ha en massa bilar hit, säger stadbyggnadskommunalrådet Anders Ekegren (FP) i Solna.

Idag ligger arenan mitt i en stor byggarbetsplats – och så kommer att vara i minst två år framåt.

-Under två år till så kommer vi att ha bekymmer här i området, men jag tror att det succesivt kommer att bli bättre, ju mer vi lär oss styra trafiken, och folk lär sig hitta rätt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenorna i Stockholmsområdet

Mer i ämnet