Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör de laddade Beyoncé-fansen och hur det ser ut med hotellbokningarna under konsertdagarna i Stockholm. Foto: Sandra Johnsson/SVT

Beyoncé startar sin turné i Stockholm: Taggade fans och fulla hotell

Uppdaterad
Publicerad

Startskottet för superstjärnan Beyoncés världsturné avfyras på Friends Arena på onsdagen. Och det märks både på de taggade fansen och hotellen. I princip allt i Stockholm är fullbokat.

– Det bekräftar ju Stockholm som besöksstad – och musikstad – att Beyoncé vill börja sin världsturné här i Stockholm. Den här konserten gör att Stockholm sticker ut internationellt just nu, säger Caroline Strand, VD Visit Stockholm.

Bokningsläget i Stockholm den här konsertveckan är 96%. Det kan jämföras med förra veckan, som låg på 75%. Och årets första tre månader var siffran bara 52%. Och det ger en skjuts till Stockholms besöksnäring.

– När man kommer hit så gör man ju andra saker. Just nu när Beyoncé kommer gå in och spela på Friends Arena så finns det ett välutbyggt handelssystem runt omkring, där också väldigt många ungdomar går in med sommarjobb och liknande. Så det här är bra på väldigt många nivåer för Stockholm, säger Caroline Strand.

Se de taggade fansen i klippet ovan.

Besöksnäring i Stockholm

  • Bokningläget i Stockholm för konsertdagarna 10-11 maj ligger på 95,6 procent.
  • Förra veckan låg siffran på 75 procent, årets första tre månader var det 52,5 procent.
  • Det betyder att Stockholm nu ligger på nästan samma nivå som innan pandemin.
  • De flesta internationella besökare till Stockholm kommer från USA, Tyskland och Storbritannien.
  • Besöksnäringen omsätter ca 130 miljarder kronor i Stockholmsregionen och sysselsätter ca 40 000 personer.

Källa: Visit Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.