Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två personer har förts till sjukhus med rökskador i samband med branden i verkstaden i Huddinge. Foto: Hashi Ahmed/SVT

Två till sjukhus efter brand i industrilokal i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fick föras till sjukhus under midsommardagen efter en brand i en industrilokal i Huddinge söder om Stockholm.

Larmet om en branden kom strax efter klockan 09 på midsommardagen. Ett VMA har utfärdades och räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– När vi kom till platsen befann sig en person på balkongen som behövde hjälp för att ta sig ut, säger Mathias Wikland, vakthavande befäl på räddningscentralen.

Klockan 17 meddelades att faran för allmänheten var över.

Två personer till sjukhus

Räddningstjänsten uppger för TT att två personer har förts till sjukhus, och att sju personer har kontrollerats på plats. Det ska inte röra sig om allvarliga skador.

Branden var vid lunchtid under kontroll. Räddningstjänsten kommer låta byggnaden brinna ner.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag kände en väldigt stark brinnande lukt, och så tittar jag ut och ser att det brinner på andra sidan gatan”, säger Rose-Marie Tengtvert. Foto: Ivan Blanco/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.