Foto: SVT

Fyra skjutningar på en vecka – två döda

Publicerad

På bara en vecka har det skett fyra skjutningar i Stockholmsområdet, och två personer har dött. Senaste offret var på måndagskvällen när en 35-årig man sköts ihjäl mitt i ett vanligtvis stillsamt bostadsområde i Nacka utanför Stockholm.

Mitt i ett bostadsområde i Sickla i Nacka, nära en skola och populära promenadstråk, hittades den 35-årige mannen skottskadad på måndagskvällen. Mannen skadades så allvarligt att han senare dog. Kvar på platsen finns ett minnesljus, en blomma och ett skotthål i väggen.

Polisen ska genomföra dörrknackningar i området. Foto: SVT

På en vecka har fyra skjutningar inträffat i Stockholmsområdet. I måndags i förra veckan, sköts en ung man i Rinkeby. Tack vare en skyddsväst som han hade på sig, klarade han sig utan större skador. I lördags, tidigt på morgonen, besköts en taxibil i Tensta. Taxichauffören lyckades fly från platsen till fots.

I söndags sköts en man i 20-årsåldern till döds i Norsborg. Och i måndags kväll, den 35-årige mannen i Sickla.

– Det kommer ske dörrknackningar i området och vi kommer att finnas kvar på plats för boende. Om någon har frågor eller bara vill prata med oss efter händelsen, säger Johan Kust, kommunpolis i Nacka.

”Känns jättefrämmande”

Flera boende är skärrade efter dödskjutningen i bostadsområdet.

Mikael Hansson, boende i Sickla.

– Det känns jättefrämmande och jag är annars jättetrygg i det här området, säger Mikael Hansson, boende i Sickla.

Polisen utreder nu om dödskjutningen kan ha ett samband med söndagens dödsskjutning i Norsberg.

Fortfarande idag finns det ingen gripen, misstänkt för mordet i Nacka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer