Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här sätter Miljöpartiets språkrör Per Bolund upp valaffischer på bron som nu hamnat i den politiska hetluften. Foto: Ellinor Knoxborn/SVT

Gångbro i förorten blir politiskt slagträ – Bolund på plats

Uppdaterad
Publicerad

Nu har en gångbro blivit ett politiskt slagträ och riksdagspolitiker har klivit in i debatten om en väldigt lokal fråga. Efter SD:s utspel om att riva bron mellan Rinkeby och Ursvik har Miljöpartiets språkrör stigit fram på scenen, eller i varje fall på bron. Hör varför i videon ovan.

Det handlar om en gång-, cykel- och bussbro mellan Ursvik i Sundbybergs kommun och Rinkeby i Stockholms stad. Bron stod klar 2017. Bussdelen har ännu inte öppnat men folk går och cyklar där.

I måndags sa Sverigedemokraterna i Sundbyberg att de går till val på att riva den tämligen nya bron. De menar att det finns risk att gängkriminella i Rinkeby kommer över och rekryterar ungdomar.

Bron mellan Rinkeby och Ursvik

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det SD föreslår är segregerande, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg. Foto: Ellinor Knoxborn/SVT

Det valförslaget ville Miljöpartiets språkrör Per Bolund bemöta med ett besök på bron.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bron mellan Rinkeby och Ursvik

Mer i ämnet