Getingmidjan, det vill säga spåren mellan Stockholm C och Stockholm Södra, rustas upp och nu kommer även gångbron att stängas av. Foto: TT arkivbild

Gångbron mellan Södermalm och Gamla stan stängs av

Publicerad

Arbetet med att renovera tågspåren mellan Södermalm och Stockholms Central, den så kallade Getingmidjan fortsätter. Nu kommer även gångtrafikanterna påverkas när gångbron som går parallellt med spåren stängs av.

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd mellan den 15 maj och 31 oktober. Då ska en ny gångbro stå klar med säkerhetsskydd av härdat glas som också ska minska bullret av förbipasserande tåg.

Enligt Trafikverket är rivningen av gångbron nödvändig för att renovera tågbron intill, där bland annat spår och kontaktledningar ska bytas ut. Även tågtrafiken stängs av 24 juni – 18 augusti för att det ska vara möjligt att utföra arbetet.

Det är gångbron mellan Södermalm och Gamla stan som stängs av mellan den 15 maj och 31 oktober. Foto: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.