Vid en husrannsakan hittade polisen över 90.000 kapslar av Tramadol. Foto: Polisen

Gömde narkotika i lägenhet – döms för grova narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Vid en husrannsakan i en lägenhet på Södermalm hittade polisen kapslar med Tramadol, ett narkotikaklassat smärtstillande läkemedel. Nu döms två män och en kvinna till fängelse.

Det var i oktober förra året som polisen hittade över 90.000 kapslar med Tramadol gömda i resväskor i en lägenhet. I samband med beslaget kunde två män och en kvinna gripas. De häktades sedan för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

– Kapslarna är ämnade att säljas på gatan. Att polisen gör ett sådant stort beslag är mycket positivt då vi på så sätt stryper tillgången på gatan för en tid framöver, säger Annika Ljung, gruppchef för narkotikagruppen LPO Södermalm, i ett uttalande på polisens webbplats.

Två av de misstänkta personerna döms nu till fängelsestraff på sex år vardera för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Den tredje misstänkta får tre års fängelse för grovt narkotikabrott.

Tramadol

Tramadol är ett smärtstillande läkemedel som tillhör klassen opioider. Läkemedlet påverkar det centrala nervsystemet och kan orsaka fysiskt och psykiskt beroende.

Källa: FASS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.