Foto: SVT

Grannar i Saltsjö-Boo vill köpa Hells Angels-villan

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring den omtalade Hells Angels-villan i Saltsjö-Boo har nu tagit en ny vändning. Grannarna till villan har anlitat en mäklare för att köpa villan, skriver Aftonbladet.

Det var i tisdags som SVT Nyheter Stockholm rapporterade om att boende i Saltsjö-Boo skickat in ett flertal kritiska mejl till Nacka kommun där man skrivit att man hellre har Hells Angels som grannar än ensamkommande flyktingbarn.

Nu kommer nya uppgifter från Aftonbladet om att grannar till villan i Saltsjö-Boo har anlitat en mäklare för att själva köpa huset.

– De har anlitat en så kallad köpmäklare men jag vet inte om de lagt något bud än, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

”Tänker inte köpa till överpris”

Varken kommunstyrelsens ordförande, Mats Gerdau (M) eller kommunalrådet Jan-Eric Jansson (KD) som tidigare uttalat sig om villan, känner till att några grannar har anlitat en köpmäklare för att buda över kommunen.

– Det känner jag inte till. Men vi lever i ett fritt samhälle och vill de köpa fastigheten så får de göra det. Vi kommer inte at köpa den till något överpris, säger Mats Gerdau.

Det har varit en stor kritik mot kommunen trots att det ännu inte är klart vad villan kan komma att användas till.

Många vill veta vem budgivaren är

Det är idag två olika budgivare på villan i Saltsjö-Boo. Den ena är Nacka kommun, som de själva har bekräftat för SVT. Mäklaren Tor Ingemar Ehn säger till att han varken kan bekräfta eller dementera vem den andra budgivaren är. Men han berättar att det är många som har ringt för att försöka få reda på vilka budgivarna är.

– Det är många som har ringt, som uppenbarligen inte haft syfte att förvärva fastigheten, säger Tor Ingemar Ehn.

De grannar som SVT Nyheter Stockholm har pratat med vill inte heller bekräfta eller dementera uppgiften om att en köpmäklare har anlitats för att buda på Hells Angels-villan.

– Jag har inte hört något om det här tidigare men jag tycker det är sorgligt, säger hen och fortsätter:

– Jag tror inte att det handlar om att folk är rädda för flyktingar utan snarare om att deras villapriser kan påverkas, man är mer rädd för sitt villapris än för flyktingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.