Enligt Miljö- och hälsoskyddsnämndens beslut skulle det bli 21 konserter på Mosebackterassen nästa sommar. Foto: TT arkivbild

Grannar överklagar beslut om spelningar på Mosebacketerassen

Publicerad

Det skulle bli fler konserter på Södra teatern nästa sommar, men grannarna har överklagat och nu är det oklart om det blir några konserter alls, rapporterar P4 Stockholm.

Efter vårens kulturdebatt kom beskedet att det skulle bli 21 konserter per säsong istället för 19 på Mosebacketerassen, enligt Miljö- och hälsoskyddsnämndens beslut. Men nu har grannarna överklagat, rapporterar P4 Stockholm. Som en reaktion på detta skriver Södra teaterns vd Samuel Laulajainen i ett öppet brev att överklagan hotar de tänkta sommarkonserterna.

Soundcheck under dagtid

Men det är inte bara konserterna på kvällarna som är störande enligt boende i området. Hela dagen pågår även soundcheck införspelningarna.

– Det går inte att att prata i telefonen eller titta på TV med fönstren stängda. Ljudet känns också i väggar och golv, det är svårt att komma till ro, säger en boende till SVT.

Slussenbygget

Förutom hög musik så är det ytterligare störande ljud på grund av det pågående Slussenbygget.

– Sena kvällar pågår det sprängningar under huset, då ramlar saker ner från hyllorna. Vi tolererar mycket ljud men inte hur mycket som helst, säger boende till SVT. 

Det är sedan tidigare känt att Kägelbanan kommer att stängas, men enligt Södra teaterns vd är det oklart vad som ska hända med den lokalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer