– Det är inte klokt, det har blivit fruktansvärt, sa en granne om våldet i Rotebro när SVT Stockholm var på plats dagen efter handgranatsdetonationen. Foto: Frida Claesson/SVT

Granne om andra attacken på en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossning i natt – och granatattack i måndags mot samma fastighet, nu reagerar grannar och kommunalrådet i Sollentuna på våldet i Rotebro. ”Nu går man inte ut på kvällarna, absolut inte”, säger en granne som menar att tidigare var det ett trevligt område.

Natten mellan torsdag och fredag blev ett flerfamiljshus i Rotebro i Sollentuna beskjutet, och det är andra gången på bara en vecka som fastigheten utsätts för en våldsam attack. Tidigt på måndagsmorgonen kastades en handgranat in genom ett fönster i en bostad i Rotebro och en kvinna skadades.

Hör en granne i videon ovan om skräcken efter de två attackerna, och kommunstyrelsens ordförande, Henrik Thunes (M), som säger att polisen och rättsstaten måste steppa upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.